SHAKLEE SUNGAI BULOH

Pengedar Shaklee Terbaik

TINGKATKAN TENAGA DENGAN COQTROL SHAKLEE

TINGKATKAN TENAGA DENGAN COQTROL SHAKLEE

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel.

Adalah amat penting untuk sentiasa membekalkan tenaga kepada badan kita supaya kita boleh hidup dengan cergas setiap hari. 

Seperti sebuah kilang, badan kita memerlukan sel-sel (stesen penjaga tenaga) dan nutrien-nutrien (pekerja) untuk berfungsi seperti biasa. Setiap sel mengandungi satu stesen penjanaan yang bernama mitokondria untuk menghasilkan tenaga untuk badan anda dan ia memerlukan satu nutrien, Coenzyme Q10 (CoQ10).

Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.

Memberi Tenaga Kepada Sel

Macamana sebiji Coqtrol sehari boleh bagi tubuh kita bertenaga balik ?

CoQ10 amat penting bagi jutaan sel tubuh menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi. Untuk menghasilkan tenaga ini, sel-sel tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan.

Nutrien ini kemudiannya terurai dan ditukarkan kepada tenaga, dan proses tersebut memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga.

NAK MUDAH FAHAM.

Enzim Q10, ni kuncinya. Dalam sel kita ada kilang tenaga namanya Mitochondria. Dalam Mitochondria ni ada pekerja (Q10) yang hasilkan tenaga

Sebiji Coq-Trol ni akan bagi 100mg enzim Q10 untuk boost tenaga sel. Jadi memang lepas makan memang cergas la. Kilang tenaga sel jadi aktif.

Proses penghasilan tenaga ini diulang beribu kali pada setiap saat untuk membolehkan jantung kekal berdegup dan seterusnya membolehkan organ-organ tubuh lain berfungsi bagi membekalkan aliran tenaga yang berterusan. 

Tanpa CoQ10, sel-sel lain tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi dengan baik bagi menyokong kehidupan.

Menguatkan Otot Jantung

CoQ10 telah ditunjukkan dapat membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh. CoQ10 juga menyokong pertalian antara saluran darah yang menyumbang kepada paras tekanan darah sihat/normal.

Tenaga yang berkekalan Dengan CoqTrol

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, produktif, dan gembira!

Peredaran Darah yang Sihat

CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu menguatkan otot-otot jantung, menyokong fungsi jantung yang sihat, dan meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.

KEISTIMEWAAN COQTROL SHAKLEE

Keistimewaan Shaklee CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama 2mg resveratrol dan 5.5 tokoferol. Shaklee tambah minyak zaitun untuk penyerapan optimum.

Menjadikan ia coq10 paling power dan efektif dipasaran!

Kombinasi Hebat Pembekal Tenaga CoQTrol = CoQ10+Resveratrol

Keistimewaan Coq10 Shaklee ialah gabungan atau kombinsi nutritent Polifenol dan CoQ10. Sangat tinggi dengan antioksida

  • Polifenol membantu meningkatkan prestasi sel ke tahap optima, menambah jumlah mitokondria dalam sel. 
  • Sebagai pekerja dalam stesen-stesen penjana tenaga, CoQ10 diperlukan untuk mengecas badan, memperbaharui tenaga agar badan anda berfungsi lebih efektif.

TESTIMONI PENGGUNA COQTROL SHAKLEE

jIika anda berminat untuk mendapatkan COQTROL (COQ10) Shaklee anda boleh hubungi Aza.

CLICK DAFTAR AHLI SHAKLEE UNTUK JADI AHLI SECARA PERCUMA

Perlukan bantuan? 

Contact saya AZATUL – 016-2876196

(Click to WHATSAPP).

COD area: Sungai Buloh, Puncak Alam, Subang Bestari, Bukit Jelutong, Kota Damansara dan sekitarnya

Penghantaran ke seluruh Malaysia dilakukan melalui POS MALAYSIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: